Kistenreinigers

Kistenreinigers voor kuubskisten

  Als alternatief voor het handmatig reinigen hebben wij diverse kistenreinigers voor kuubskisten ontwikkeld. Hiermee kunt u de kuubskisten direct na gebruik eenvoudig schoon spoelen met water. Indien nodig kan daarna de binnenzijde ontsmet worden met een virus- of schimmeldodend middel. 

 

  Doordat de kisten met hoge druk en weinig water worden gereinigd, wordt de hoeveelheid afvalwater beperkt. De machine wordt standaard uitgevoerd met een eigen hogedrukpomp die aangesloten is op de rondsproeier. Om deze reinigingskop goed te laten functioneren is 25 tot 30 liter water per minuut nodig. Daarom wordt een buffervat met vlotterkraan voor het leidingwater geleverd.

 

  Het ontsmettingsmiddel wordt aangebracht met een dubbele verstuiver. De vloeistof wordt hierbij door een spuitpomp uit een mengvat met roervin gepompt. De wateraanvoer voor het mengvat is voorzien van een volumemeter ten behoeve van een juiste dosering bij het aanmaken van het ontsmettingsmiddel. Tijdens het ontsmetten en uitdruipen blijft de machine gesloten, zodat de medewerkers niet met het middel in aanraking komen.

 

  Door de korte cyclustijd kunnen in korte tijd veel kisten verwerkt worden (tot wel 30 kisten per uur).  De kistenreiniger is in verschillende uitvoeringen leverbaar:

  • Dubbele kantelaar voor grote hoeveelheden in korte tijd;
  • Enkele kantelaar met spatdichte kap voor gebruik naast de verwerkingslijn.
  • Roterend plateau met borstel voor de buitenzijde;
  • Opbouwmodel, passend op een bestaande kantelaar.