Kopmachines

Kopmachines voor Tulpen en Lelies

  Voor het koppen leveren wij onze zelfrijdende kopmachines voor tulpen en lelies, met traploze snelheidsregeling voor rijsnelheid en kopperrondsel. Deze kopmachines zijn verkrijgbaar in lichte uitvoering voor tulpen met een 13 pk motor, en een verzwaarde versie voor lelies met een verhoogd frame en 20 pk motor. Zowel de rijsnelheid als het toerental van het kopperrondsel zijn traploos en onafhankelijk van elkaar regelbaar.

  Het kopperrondsel wordt hydraulisch in hoogte versteld. Met een vlakstelling kan de kopper waterpas gezet worden op een ongelijke ondergrond. De vooras is daarom  scharnierend gemonteerd, zodat de wielen altijd contact met de grond zullen houden.

  Om slippen te voorkomen zijn alle wielen voorzien van banden met tractorprofiel. De kopper heeft achterwielaandrijving met differentieel, terwijl de voorwielen uitgevoerd zijn met stuurbekrachtiging.

  De bestuurdersplaats bevindt zich direct achter het rondsel voor een uitstekend overzicht op het kopwerk. Van de bestuurdersstoel is de vering en de hoogte verstelbaar. In combinatie met het  in hoogte verstelbare stuurwiel kan de zitpositie perfect afgesteld worden.

Cyclokoppers

  Onze Cyclokopper is uitermate gechikt voor het koppen van Blauwe Druiven. De twee schijfmessen worden hydraulisch aangedreven, en voeren de gekopte bloemen af naar de paden. Met de verstelbare achterwielen wordt de kophoogte geregeld.

Variaties

  Naast de standaard kopmachines produceren wij losse kopperrondsels voor montage naast of voor de tractor. Verder kunnen wij de kopmachines voorzien van spuitbomen of ligbedden t.b.v. het nakoppen. Met kleine aanpassingen kan het frame ook toegepast worden als padenspuit of selectiewagen.