ontstapelaars en stapelaars

Ontstapelaar

 Voor het overstapelen van gaasbakken of exportkratten kunnen wij zowel halfautomatische als volautomatische stapelaars en ontstapelaars leveren. De getoonde machine is halfautomatisch, en is geschikt om gaasbakken van 75 x 50 cm. die in een patroon van 2x2 gestapeld staan te ontstapelen of over te stapelen.

 

  Bij het overstapelen is na het transporteren van elke rij gelegenheid om de schuimkussens handmatig te verwijderen. Volautomatische machines verwijderen de kussens zelf met een grijper.

 

  Deze machine is ook inzetbaar als overstapelaar, waarbij elke rij op een uit te rijden pallet gezet wordt. Voor het ontstapelen kunnen wij een formeerwand aanbieden om de pallets recht boven elkaar te stapelen.

Mobiele Gaasbakgrijper

  Hydraulische grijper passend op de lepels van een vorkheftruck, waarmee 4 exportkratten of gaasbakken opgepakt kunnen worden. Toepasbaar bij het overstapelen van stapel naar pallet, en verwijderen van kratkussens.

 

  Tevens aan te passen om de gaasbakken op een pallet te zetten, en de pallet daarna in de schuur te plaatsen. Aansluiting op externe sectie van de heftruck, met een 12V bedieningsknop voor het grijpen / lossen van de bakken.

Formeertafel

  Wij kunnen stapelsystemen aanbieden, waarmee gestapelde kratten of gaasbakken in een patroon van 2x2 op losse onderzetters op een europallet gezet kunnen worden. De onderzetters of pallet worden op een kar klaar gezet, en dan onder de formeerplaat geschoven.

 

  Zodra twee stapels gereed staan, worden deze op de pallet of onderzetters geschoven door middel van een elektrisch aangedreven arm. De resterende twee stapels volgen wanneer deze gereed zijn.

 

  De formeertafel wordt gecombineerd met stapelaar, zodat de stapels middels een transportmechanisme op de gereed gezette onderzetters of pallet worden geduwd.