Stationaire en Mobiele Touwafhalers

Stationaire Touwafhaler

  Voor stationaire lijnen hebben wij onze nieuwe automatische touwafhalers ontwikkeld. Deze touwafhaler bestaat uit een elektrisch bodemmes om de touwen aan de onderzijde van de balen door te snijden, en een hydraulische wikkelaar aan een portaal om de touwen te verwijderen.

 

  Het snijden en wikkelen van de touwen wordt uitgevoerd in een cyclus van ca. 1 minuut, waarbij de stro-toevoer slechts 10 seconden onderbroken wordt. De touwen worden vanaf de onderzijde doorgesneden, en tegelijkertijd bovenlangs met een haak naar de zijkant getrokken. Daar worden de touwen met een wikkelaar uit de balen verwijderd, en gelost in een opvangbak.

 

  Doordat de machine zich iedere cyclus eerst afstelt op de hoogte van de baal (van 70 tot 120 cm), kunnen de balen ongesorteerd aangevoerd worden. Dankzij de modulaire opbouw kan de automatische touwafhaler eenvoudig ingepast worden in bestaande toevoerlijnen. Bij installaties met meerdere aanvoerlijnen kan de aansturing vanuit 1 centrale bedieningskast gerealiseerd worden.

Mobiele Touwafhalers

  Voor onze kettingdaken kunnen wij automatische touwafhalers leveren. Met deze machines worden de touwen van de strobalen automatisch verwijderd, zodat op het dak zelf geen personeel meer nodig is.

 

  Met een camera kan de tractorchauffeur zien wanneer de strobaal onder de touwafhaler ligt, waarna hij de cyclus met een druk op de knop kan starten. Alle handelingen zullen verder automatisch verlopen.

 

  Het bodemmes snijdt de touwen aan de onderzijde door, terwijl de touwhaak de touwen aan de bovenzijde verzamelt, Gedurende deze 10 seconden kan geen stro ingevoerd worden. Daarna worden de touwen met een wikkelsysteem uit de balen getrokken. De touwen worden opgevangen in een opvangzak.

 

   Doordat de touwafhaler is uitgevoerd met een automatische hoogte instelling, kunnen balen van verschillende afmetingen ongesorteerd verwerkt worden.   De touwafhaler is zodanig uitgevoerd, dat deze zonder ingrijpende aanpassingen op praktisch ieder kettingdak geplaatst kan worden.