waterpompen en vijzels

Onderbemalingspompen

  Sinds de oprichting van ons bedrijf leveren wij waterpompen en vijzels voor waterbeheer. Ons meest verkochte model is de onderbemalingspomp. Deze pompen zijn leverbaar in diverse formaten, variërend van 50 tot 160 kuub per uur.

 

  De pomp bestaat uit een stalen slakkenhuis die direct op de bodem van de sloot geplaatst kan worden. Boven het slakkenhuis bevindt zich het inlaatfilter en de standpijp naar de motor. De stalen afvoerpijp kan verlengd worden met PVC leidingwerk.

 

  De elektromotor is met een flexibele koppeling verbonden aan de pomp-as.  Zowel onder- als bovenlager zijn voorzien van levenslange smering. Hierdoor vergt deze pomp nagenoeg geen onderhoud.

 

  Het stalen slakkenhuis, de standpijp en de afschermkap zijn thermisch verzinkt. Deze pompen kunnen wij voorzien van een mechanische (vlotterbal) of elektronische (elektroden) niveauregeling.

Vijzels

  Watervijzels voeren grote volumes water op bij een laag energieverbruik, en raken minder snel verstopt dan centrifugaalpompen. Onze vijzels zijn uitgevoerd met een spatwaterdichte behuizing voor motor en besturingskast. Wij kunnen ook de betonnen vijzelbak leveren, eventueel voorzien van schuiven en afdekroosters.

 

  Doordat de motor rechtstreeks op de vijzelas gemonteerd is, vergen deze vijzelpompen zeer weinig onderhoud. Voor de smering van het onder- en bovenlager wordt gebruik gemaakt wordt van gasdruk vetpatronen, die slechts eenmaal per jaar vervangen moeten worden.

Bevloeiingspompen

  Voor situaties waar slechts tijdelijk een pomp nodig is, leveren wij Veneroni bevloeiingspompen. De pompen kunnen optioneel uitgevoerd worden met hydraulische stand- en hoekverdraaiing. Daarnaast behoren extra's zoals hijsogen, extra afvoerbuizen  en aftakas beugels tot de mogelijkheden.