Kistenkantelaars

Kistenkantelaars

  Voor de verwerking van bloembollen leveren wij kistenkantelaars voor kuubskisten in diverse uitvoeringen. Voor iedere kistmaat bouwen wij een kantelaar op maat. U kunt ook kiezen voor een verstelbaar model. Hierbij is de breedte van het kantelframe aan te passen op de kistmaat.

 

  Met de optionele hoogteverstelling kan de kantelaar exact op de hoogte van de strotbunker afgesteld worden. Daarnaast kunnen de kantelaars geleverd worden met automatische aan- of afvoer om het wisselen van de kisten te optimaliseren. De machine wordt dan geleverd met een besturingskast, waarbij het legen en daarna wisselen van de kist volledig geautomatiseerd is.

 

  Naast bovengenoemde kantelaars leveren wij ook enkele en dubbele kistenvullers. Deze kistenvullers zijn voorzien van instelbare lichtsensor, zodat de kist gelijkmatig afgevuld wordt.

 

  De enkele kistenvuller wordt geplaatst onder de uitloop van een transportband. Door de vlakke uitvoering van het kanteljuk kunnen de volle kisten ook met een palletwagen gewisseld worden.

 

  De dubbele uitvoering is voorzien van een verschuifbare loopband, die handmatig of automatisch verplaatst kan worden om de kisten vlak af te vullen. Door middel van signalering kan de aanvoer automatisch gestopt worden om overvullen van de kisten te voorkomen.