over ons

Meer dan 40 jaar ervaring

  Mechanisatiebedrijf M.A. van der Sluis is in 1976 opgericht door Maarten van der Sluis. Het bedrijf was gevestigd aan Schoolweg 14 te Julianadorp, in de voormalige smederij van Jan van Zonen. In eerste instantie richtte Maarten zich vooral op reparatiewerkzaamheden, maar spoedig begon hij ook met de nieuwbouw van machines.

 

  Om plaats te bieden aan deze werkzaamheden werd het bedrijfspand in 1978 grondig verbouwd, en aan de achterzijde verrees een nieuwe werkplaats. Met inmiddels 4 medewerkers werden voornamelijk drainagereinigers, onderbemalings-pompen, en landbouwwagens vervaardigd.

 

  Mechanisatie werd binnen de bloembollenteelt steeds belangrijker. De productie verschoof daardoor naar kopmachines, strodekkers, kettingdaken, kantelaars en stortbunkers in diverse afmetingen en uitvoeringen.

 

  Om de steeds grotere machines inpandig te kunnen afmonteren is het bedrijf in 1992  verhuisd naar een gloednieuw bedrijfspand aan Schoolweg 74. Hier bouwen wij nog altijd onze machines, hoewel ook constructiewerk nog een grote rol speelt in de bedrijfsvoering.

M.A. van der Sluis, bedrijf anno 1980.
M.A. van der Sluis circa 2000.